Industritekniska Västerås Industritekniska Eskilstuna Teknikprogrammet Västerås Teknikprogrammet Eskilstuna Elprogrammet

ATT VARA TJEJ ÄR EN FÖRDEL
NÄR MAN SÖKER JOBB

Som tjej har du många fördelar på arbetsmarknaden. Det lyfter företagens anseende att ha en jämställd arbetsplats-, vilket gör tjejer eftertraktade. Dessutom att ha en blandad fördelning av tjejer och killar påverkar stämningen positivt. Det tycker de flesta arbetsgivare. Vi ser och tillför andra saker på en arbetsplats. Vi tjejer har ofta en snabb karriär i industrin.

LÖNEN ÄR HÖG

Inom industrin tjänar man bättre än vad du kanske tror. Ni kommer tjäna mer än vad hälften av alla era lärare gör.

GOTT OM JOBB

Inom industrin är det gott om jobb för tjejer. Oavsett om du har gått Teknik eller Industritekniska programmet.

VAD KAN TEKNIK VARA?

Tjejer är ofta duktiga på produktutveckling. Detta bland annat för att de är mer benägna att ta reda på vad folk vill ha. Många produktutvecklingsprojekt är fortfarande oupptäckta, vi är så vana att saker är gjorda och funkar på ett visst sätt att vi inte ifrågasätter. När tjejer kommer in i teknikbranschen kommer de med fräscha och opåverkade ögon och kan därför se saker med en annan logik. Teknik är så mycket mer än bara motorer, maskiner eller robotar. Det kan till exempel vara att utveckla en bra skruvfunktion på en mascara eller en praktisk app till telefonen.

DET ÄR INTE SKITIGT

Den skitiga tiden är förbi. Åker du ut till Volvo så är det vitlackade golv, snyggt. Det gråa industriföretagens tid är “old school”.

KUL MED GRABBAR

Många av tjejerna som väljer Teknikcollege säger uttryckligen att de gillar att vara med grabbar. Sen ska man inte glömma att ämnena är kul också. Och att man får göra en massa praktiska projekt.

TJEJFOKUS

Vi arbetar med att lyfta fram tjejer på skolor och företag. Vi söker just nu fler tjejer som kan vara “företagsfaddrar”.

VI VILL HA FLER TJEJER TILL Ung Företagsamhet

Det mest framgångsrika UF-företaget på Rinman 2009 var tre tekniktjejer, deras företag hette Banddoft. Armband som innehöll parfym som man kunde spruta på sig under dagen.

PLUGGA VIDARE

Det är samma fördelar som med att läsa Naturprogrammet, Teknikprogrammet är högskoleförberedande. Du behöver inte veta nu för att välja framtid. Teknikcollege är en bra grund att utvecklas från.

« Tillbaka