Industritekniska Västerås Industritekniska Eskilstuna Teknikprogrammet Västerås Teknikprogrammet Eskilstuna Elprogrammet

Vem är du Thomas Erikson?
Jag är lärare i CNC-teknik och har jobbat här i 5 år. Jag gick själv verkstadsteknisk och jobbade sen inom industrin tills de la ner företaget jag jobbade på. Då gick jag vidare och arbetade som verktygsmakare i 12 år. Jag är nyfiken av mig och lärde mig alltid de nya maskinerna direkt. Sen fick jag lära upp de andra och upptäckte då att jag tyckte det var kul att lära ut till andra. Jag träffade min gamla lärare från industritekniska en dag och frågade honom om det inte fanns plats för mig här. Och det fanns det.

Vad kan du berätta om Wijkmanska Teknikcollege?
Det här är en skola med vinden i ryggen. Vi har förnyat en hel del de sista åren. Det är en skola som inte är rädd för förändringar. Vi har högt i tak.
Vi samarbetar med näringslivet hela tiden och håller en hög kvalitet på det vi gör. Vi är ständigt synade av dem. Det tråkiga är att vi kanske inte når ut med att berätta hur duktiga vi är.

Hur arbetar ni med eleverna då?
På vårt program har vi kanske inte de mest studiemotiverade eleverna men vi har alltid ett elevperspektiv på det vi gör. Och vi yrkeslärare har faktiskt ofta lättare att få våra elever att göra redovisningarna än ämneslärarna. Vi är duktiga på att möta de lite stökigare grabbarna. Och vi vet att när de lämnar oss så får de jobb och framför allt, de är efterfrågade. Det här är en jättebra språngbräda som bäddar för en massa möjligheter.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Man får vara med och påverka. Jag får följa mina elever i tre år. När de slutar har jag varit med på deras resa, sett dem utvecklas och när jag släpper dem är det med en tår i ögat. Det är stort!

Vad tror du att dina elever säger om dig?
Att jag är duktig, ganska bestämd och att jag har yrkesstolthet.
Jag är en som tar tag i saker direkt.

Hur många tjejer har ni på programmet?
Vi har i snitt två tjejer per år på 66 platser.

Vad vill du lyfta om industritekniskt program?
Det här är en modern och aktuell utbildning. Det vi lär eleverna är det som industrin vill ha.

« Tillbaka