Industritekniska Västerås Industritekniska Eskilstuna Teknikprogrammet Västerås Teknikprogrammet Eskilstuna Elprogrammet

INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET

Vill du arbeta praktiskt med intressanta och varierande arbetsuppgifter och lära dig hur saker tillverkas, från idé till färdig produkt? Vill du jobba med avancerad datorutrustning eller bli en duktig svetsare? Då är Industritekniska programmet något för dig.

Inom industrin väntar ett jobb på dig. Väljer du Industritekniska programmet hos oss får du den kompetens som företagen behöver och saknar idag. Vårt samarbete med såväl lokala som regionala och internationella företag samt din arbetsförlagda del av utbildningen ger dig värdefulla kontakter inför framtiden och chansen att visa vad du går för.

Hos oss lär du dig att svetsa, fräsa, svarva, konstruera, reparera samt tillverka produkter. Du tränas för självständigt arbete men också för samarbete. Industriarbete kräver alltmer att man samarbetar för att lösa olika problem och utmaningar i produktionen. Industritekniska programmet leder till tekniskt avancerade yrken som t ex CNC-operatör och svetsare. Vi erbjuder inriktningarna produkt och maskinteknik samt svetsteknik.

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram. Om du vill finns möjlighet till fortsatta studier på yrkeshögskola

PROFIL PRODUKT OCH MASKINTEKNIK

Allt mer inom industrin automatiseras och styrs via datorer. I den här inriktningen utbildas du till operatör för datorstyrda utrustningar, bland annat CNC-maskiner och robotar. Här får du möjligheten att bli duktig på att hantera verktyg och industriella utrustningar. Hos oss lär du dig bland annat CAD/CAM-teknik där datorbaserade ritningar överförs till datorstyrd produktion. Du bearbetar olika material samt gör bedömningar av utformning och kvalitet på produkten du arbetar med. Kanske är det du som har designat och konstruerat den? Vi kommer inom kort kunna erbjuda dig möjligheten att kvalificera dig till Grönt certifikat i CNC-teknik.

PROFIL SVETSTEKNIK

Som svetsare jobbar du i spännande branscher med avancerad teknik. Det är ett självständigt arbete som ofta fordrar kreativitet för att lösa uppgifterna på bästa sätt. Samtidigt behöver du också samarbeta med dina kollegor för att planera arbetet. Här lär du du dig allt du behöver veta om olika svetstekniker, plåtbearbetning och andra viktiga aspekter av ditt yrke.

Hos oss kan du utvecklas till en duktig svetsare tack vare den träning du får, såväl på skolan som på den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen. Vi erbjuder dig också möjligheten att bli internationell svetsare, så kallad IW-svetsare, genom att du kan gå en kvalitetssäkrad utbildning som, när du godkänts, ger dig ett internationellt gångbart diplom. Svetsning behövs inom många olika branscher och för många typer av produkter, till exempel pacemakers, raketmotorer, motorcyklar, bränsletankar, järnvägsräls, stålkonstruktioner i byggnader, kärnkraftverk, maskiner, truckar, stålmaster, tryckkärl, sågverksutrustning och elmotorer. Vart kommer just du att jobba? Kanske blir det på en oljerigg, på en svetsverkstad eller som byggsmed på en byggarbetsplats.

Båda inriktningarna kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

« Tillbaka